november, 2020

25nov15:0017:15Organizacja żywienia w placówkach oświatowych - higiena produkcji w dobie Covid-19Szkolenie online- WEBINARIUM Kup szkolenie

Cel Szkolenia

Szkolenie dedykowane jest Dyrektorom, Intendentom, Kucharzom i pracownikom Cateringu przygotowującym posiłki dla dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych.

Celem szkolenia jest:

Zapoznanie uczestników z podstawowymi zasadami higieny żywności i żywienia Dobrymi Praktykami w dziedzinie z produkcją, przetwarzaniem, przechowywaniem i przygotowywaniem żywności do spożycia.

  • Higiena pracowników, instrukcja mycia rąk
  • Instrukcje mycia i dezynfekcji, powierzchni produkcyjnych i socjalnych
  • Instrukcje wydawania posiłków,
  • Przypomnienie zasad systemu HACCP i wykorzystanie ich, jako narzędzia do tworzenia procedur antycovidowych.

Program Szkolenia

  1. Wymagania prawne odnośnie higieny żywności i żywienia
  2. Zasady higieny i Dobre Praktyki Produkcyjne, jako podstawowe narzędzia zapewniające bezpieczeństwo żywności i żywienia
  3. System HACCP, jako narzędzie w tworzeniu bezpiecznych warunków produkcji – analiza zagrożeń z uwzględnieniem Covid-19
  4. Zasady tworzenia procedur i instrukcji HACCP.

more

Event Details

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • Aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera – zaleca się korzystanie z przeglądarki Google Chrome
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

 

Webinar/szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo w czasie rzeczywistym.

Time

15:00 - 17:15

Koszt Szkolenia

Koszt szkolenia:  220 zł

Cena zawiera: dostęp do platformy w czasie realizacji szkolenia, autorskie materiały szkoleniowe w formie pdf,  zaświadczenie o ukończeniu szkolenia w formie papierowej.

Edukator

Trener, szkoleniowiec z zakresu systemów jakości GMP, GHP, HACCP, zasad żywienia, zasad układania jadłospisów – szkolenia na terenie całego kraju (od 2007- obecnie; Centrum Administracji i Biznesu); Wykonawca projektu pt.: „Opracowanie innowacyjnych wyrobów ciastkarskich dla Firmy Cukierniczo Gastronomicznej „Grześ” (04.2018). Grupa MTS Tomasz Spychała,ul. Fabryczna 13, Kraków – doradca ds. osługi bazy CPNP (od 04.2017); Wolters Kluwer Polska Sp. z o.o. – trener z zakresu zasad żywienia (2015); Rimec Sp. z o.o. – specjalista ds. rekrutacji (2004-2005); Centrum Zarządzania Jakością Infop Sp. z o.o. Kraków – specjalista ds. bezpieczeństw żywności, trener (2004), Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków – nauczyciel przedmiotów zawodowych (2003-2004).zawodowego, trener programu „Jak uczyć uczniów uczenia się”, ewaluator, koordynator wypoczynku dzieci i młodzież.

Kontakt

Niepubliczna Placówka Doskonalenia Nauczycieli

Edu-Edukacja Akademia Rozwoju Kadr Oświatowych

ul.Grunwaldzka 9, 82-500 Kwidzyn

edu@eduedukacja.pl

tel. 882 571 273

Zapisz się na Szkolenie/Kurs

Kup szkolenie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X