november, 2020
Cel Szkolenia
Szkolenie dedykowane jest Dyrektorom, Intendentom, Kucharzom i pracownikom Cateringu przygotowującym posiłki dla dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych.
Celem szkolenia jest:
Zapoznanie uczestników z podstawowymi zasadami higieny żywności i żywienia Dobrymi Praktykami w dziedzinie z produkcją, przetwarzaniem, przechowywaniem i przygotowywaniem żywności do spożycia.
- Higiena pracowników, instrukcja mycia rąk
- Instrukcje mycia i dezynfekcji, powierzchni produkcyjnych i socjalnych
- Instrukcje wydawania posiłków,
- Przypomnienie zasad systemu HACCP i wykorzystanie ich, jako narzędzia do tworzenia procedur antycovidowych.
Program Szkolenia
- Wymagania prawne odnośnie higieny żywności i żywienia
- Zasady higieny i Dobre Praktyki Produkcyjne, jako podstawowe narzędzia zapewniające bezpieczeństwo żywności i żywienia
- System HACCP, jako narzędzie w tworzeniu bezpiecznych warunków produkcji – analiza zagrożeń z uwzględnieniem Covid-19
- Zasady tworzenia procedur i instrukcji HACCP.
Event Details
WYMAGANIA SPRZĘTOWE:KOMPUTER STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE Aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera – zaleca się korzystanie z przeglądarki Google Chrome System operacyjny taki jak Windows 8
more
Event Details
WYMAGANIA SPRZĘTOWE:
- KOMPUTER
- STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
- Aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera – zaleca się korzystanie z przeglądarki Google Chrome
- System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.
Webinar/szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo w czasie rzeczywistym.
Time
15:00 - 17:15
Koszt Szkolenia
Koszt szkolenia: 220 zł
Cena zawiera: dostęp do platformy w czasie realizacji szkolenia, autorskie materiały szkoleniowe w formie pdf, zaświadczenie o ukończeniu szkolenia w formie papierowej.
Edukator
Trener, szkoleniowiec z zakresu systemów jakości GMP, GHP, HACCP, zasad żywienia, zasad układania jadłospisów – szkolenia na terenie całego kraju (od 2007- obecnie; Centrum Administracji i Biznesu); Wykonawca projektu pt.: „Opracowanie innowacyjnych wyrobów ciastkarskich dla Firmy Cukierniczo Gastronomicznej „Grześ” (04.2018). Grupa MTS Tomasz Spychała,ul. Fabryczna 13, Kraków – doradca ds. osługi bazy CPNP (od 04.2017); Wolters Kluwer Polska Sp. z o.o. – trener z zakresu zasad żywienia (2015); Rimec Sp. z o.o. – specjalista ds. rekrutacji (2004-2005); Centrum Zarządzania Jakością Infop Sp. z o.o. Kraków – specjalista ds. bezpieczeństw żywności, trener (2004), Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków – nauczyciel przedmiotów zawodowych (2003-2004).zawodowego, trener programu „Jak uczyć uczniów uczenia się”, ewaluator, koordynator wypoczynku dzieci i młodzież.
Kontakt
Niepubliczna Placówka Doskonalenia Nauczycieli
Edu-Edukacja Akademia Rozwoju Kadr Oświatowych
ul.Grunwaldzka 9, 82-500 Kwidzyn
tel. 882 571 273