Marzec, 2020

10Mar13:15Organizacja żywienia w placówkach oświatowychKwidzyn, sala szkoleniowa przy ul. Piłsudskiego 29Zapisz się na szkolenie

Informacje o Szkoleniu

Szkolenie dedykowane jest dla pracowników kuchni szkolnych, przedszkolnych odpowiedzialnych za tworzenia jadłospisów: intendentów, dyrektorów szefów/szefowych kuchni, kucharzy/kucharek, pomocy kuchennych.

Program Szkolenia

  1. Przepisy odnośnie znakowania żywności opakowanej i nieopakowanej w tym informacje niezbędna do przekazania z Jadłospisem na podstawie Rozporządzenia 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywani konsumentom informacji na temat żywności oraz Rozporządzenia Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r w sprawie znakowania środków spożywczych Dz. U. 2015 poz.29. Wykazy składników, alergeny, gramatura, wartość kaloryczna potraw – czy trzeba ją podawać?
  2. Aktualne normy żywienia dla populacji polskiej ( zapotrzebowanie energetyczne, zapotrzebowanie na białko, tłuszcz, węglowodany, średnia norma ważona, zalecania norm odnośnie spożycia cukru prostego i soli, piramida zdrowego żywienia i zalecenia odnośnie jadłospisu)
  3. Omówienie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Omówienie elastycznego podejścia do systemu HACCP, wskazanie największych zagrożeń, najważniejszych procedur i niezbędnej dokumentacji wymaganej przez Inspekcje sanitarne.

 

Termin Rozpoczęcia Szkolenia

13:15

Lokalizacja

Kwidzyn

sala szkoleniowa przy ul. Piłsudskiego 29

Koszt Szkolenia

Cena: 380zł ( w cenę wliczona jest przerwa kawowa i materiały szkoleniowe)

Edukator

Trener, szkoleniowiec z zakresu systemów jakości GMP, GHP, HACCP, zasad żywienia, zasad układania jadłospisów – szkolenia na terenie całego kraju (od 2007- obecnie; Centrum Administracji i Biznesu); Wykonawca projektu pt.: „Opracowanie innowacyjnych wyrobów ciastkarskich dla Firmy Cukierniczo Gastronomicznej „Grześ” (04.2018). Grupa MTS Tomasz Spychała,ul. Fabryczna 13, Kraków – doradca ds. osługi bazy CPNP (od 04.2017); Wolters Kluwer Polska Sp. z o.o. – trener z zakresu zasad żywienia (2015); Rimec Sp. z o.o. – specjalista ds. rekrutacji (2004-2005); Centrum Zarządzania Jakością Infop Sp. z o.o. Kraków – specjalista ds. bezpieczeństw żywności, trener (2004), Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków – nauczyciel przedmiotów zawodowych (2003-2004).zawodowego, trener programu „Jak uczyć uczniów uczenia się”, ewaluator, koordynator wypoczynku dzieci i młodzież.

Kontakt

Marta Zając

Menadżer ds.szkoleń i studiów podyplomowych

tel. 880-544-057

e-mail: szkolenia@eduedukacja.pl

Zapisz się na Szkolenie/Kurs

Zapisz się na szkolenie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X